Ochrana osobných údajov

Základné informácie

pristupuje k Vašim osobným údajom zodpovedne a preto v zmysle Nariadenia Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej len „nariadenie GDPR“) a zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len ,,Zákon“), Vám ako dotknutej osobe (fyzickej osobe, ktorej osobné údaje sa spracúvajú) na svojom webovom sídle okrem svojich identifikačných a kontaktných údajov a kontaktných údajov zodpovednej osoby, sprístupňuje aj ďalšie potrebné informácie, ktoré sa nachádzajú v záložkách vľavo.

Prevádzkovateľ v zmysle čl. 24 nariadenia GDPR a ust. § 31 Zákona pristúpil k prijatiu primeraných technických, organizačných, personálnych a bezpečnostných opatrení a záruk, ktoré zohľadňujú najmä:

  • zásady spracúvania osobných údajov, ktorými sú zákonnosť, spravodlivosť a transparentnosť, obmedzenie a kompatibilita účelov spracúvania osobných údajov, ďalej minimalizácia osobných údajov, ich pseudonymizácia a šifrovanie, ako aj integrita, dôvernosť a dostupnosť;
  • zásady nevyhnutnosti a primeranosti (vzťahuje sa aj na rozsah a množstvo spracúvaných osobných údajov, dobu uchovávania a prístup k osobným údajom dotknutej osoby) spracúvania osobných údajov s ohľadom na účel spracovateľskej operácie;
  • povahu, rozsah, kontext a účel spracovateľskej operácie;
  • odolnosť a obnovu systémov spracúvania osobných údajov;
  • poučenia oprávnených osôb prevádzkovateľa;
  • prijatie opatrení na bezodkladné zistenie, či došlo k porušeniu ochrany osobných údajov a promptné informovanie dozorného orgánu a zodpovednej osoby;
  • prijatie opatrení na zabezpečenie opravy alebo vymazanie nesprávnych údajov, či realizáciu iných práv dotknutej osoby;
  • riziká s rôznou pravdepodobnosťou a závažnosťou pre práva a slobody fyzických osôb (najmä náhodné alebo nezákonné zničenie osobných údajov, strata alebo zmena osobných údajov, zneužitie osobných údajov – neoprávnený prístup alebo neoprávnené poskytnutie, posúdenie rizík so zreteľom na pôvod, povahu, pravdepodobnosť a závažnosť rizika v súvislosti so spracúvaním a na identifikáciu najlepších postupov na zmiernenie rizika).

 

Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky


Adresa:
Hraničná 12
820 07, Bratislava 27
Slovenská republika
IČO: 36 064 220
Podateľna:
pondelok – štvrtok: 8:00 – 15:00
piatok: 8:00 – 14:00
 
Telefonické konzultácie v oblasti ochrany osobných údajov:

Utorok a Štvrtok od 8:00 do 12:00 +421 2 323 132 20

 

Sekretariát predsedu úradu +421 2 323 132 11
Sekretariát úradu +421 2 323 132 14

Fax: +421 2 323 132 34

 

Hovorca:
mobil: 0910 985 794
e-mail: hovorca@pdp.gov.sk

 

E-mail:

  • šeobecne: statny.dozor@pdp.gov.sk
  • pre poskytovanie informácií podľa zákona č. 211/2000 Z. z.: info@pdp.gov.sk
  • webové sídlo: webmaster@pdp.gov.sk
  • na podávanie žiadostí o poskytnutie informácie podľa zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám využite on-line formulár.
  • emailová adresa, prostredníctvom ktorej Vám bude Úrad poskytovať poradenstvo v oblasti ochrany osobných údajov.  Je určená pre deti, mládež, študentov, učiteľov, rodičov, ktorí majú podozrenie, že ich osobné údaje boli zneužité: ochrana@pdp.gov.sk
 

Spracovateľské činnosti Prevádzkovateľa

Jednou zo zásad spracúvania osobných údajov je zásada obmedzenia účelu. V zmysle tejto zásady sa osobné údaje môžu získavať len na konkrétne určený, výslovne uvedený a oprávnený účel a nesmú sa ďalej spracúvať spôsobom, ktorý nie je zlučiteľný s týmto účelom.

Spracúvanie osobných údajov má byť úzko naviazané na účel spracúvania osobných údajov, a to najmä pokiaľ ide o zoznam alebo rozsah spracúvaných osobných údajov, ktorý by mal byť nevyhnutný na to, aby sa spracúvaním daných osobných údajov účel mohol dosiahnuť. Nie je správne, aby sa zoznam alebo rozsah osobných údajov umelo alebo dodatočne rozširoval vzhľadom na účel. Ak je účel a zoznam alebo rozsah osobných údajov stanovený zákonom, je potrebné ho rešpektovať, ak si zoznam alebo rozsah spracúvaných osobných údajov určuje prevádzkovateľ, má dbať na to, aby ho zbytočne, nad rámec účelu nerozširoval.
 

Zákon o ochrane osobných údajov stanovuje povinnosť prevádzkovateľa poskytnúť dotknutej osobe informácie o účele spracovania osobných údajov, na ktorý sú jej osobné údaje určené a to aj v prípade, keď sa osobné údaje nezískavajú priamo od dotknutej osoby. Je potrebné, aby tieto informácie boli dotknutej osobe poskytnuté najneskôr pri získavaní jej osobných údajov, respektíve v dostatočnom časovom predstihu, jasne a zrozumiteľne a takým spôsobom, aby sa s týmito informáciami mohla skutočne oboznámiť a porozumela im.

 

Účelom spracúvania Vašich osobných údajov a osobných údajov Vašich detí je vytvorenie podmienok pre zabezpečenie výchovy a vzdelávania v základnej škole, a to v súlade a v rozsahu príslušných právnych predpisov.

Mzdy a personalistika

Názov informačného systému: Mzdy a personalistika

Účel spracúvania osobných údajov: plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovným pomerom alebo obdobným vzťahom (napr. na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru) vrátane predzmluvných vzťahov, vedenie personálnej a mzdovej agendy

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, rodné priezvisko, predchádzajúce priezvisko, titul, trvalý/prechodný pobyt, dátum narodenia, miesto narodenia, rodné číslo, štátna príslušnosť, štátne občianstvo, pohlavie, bankový účet fyzickej osoby, rodinný stav, vzdelanie, prax, číslo občianskeho preukazu, podpis, základná mzda, osobné ohodnotenie, pracovné a funkčné zaradenie, deň začiatku pracovnej činnosti, platové zaradenie, miesto výkonu práce, mailová adresa, telefónne číslo, údaje pre štatistiku, názov zdravotnej poisťovne, údaje zo zmluvy doplnkovej dôchodkovej sporiteľne, údaje sporiteľ SDS, údaje o odpracovanom čase, sumy postihnuté výkonom rozhodnutia nariadeným súdom alebo správnym orgánom, peňažné tresty a pokuty, ako aj náhrady uložené zamestnancovi vykonateľným rozhodnutím príslušných orgánov, údaje o pracovnej neschopnosti, údaje o dôležitých osobných prekážkach v práci, údaje o zmenenej pracovnej schopnosti, stupeň invalidity, údaje z potvrdenia o zamestnaní, údaje o vedení zamestnanca v evidencii nezamestnaných občanov, údaje o čerpaní materskej dovolenky a rodičovskej dovolenky, údaje o priznaní dôchodku, o druhu dôchodku, ročný úhrn vyplateného dôchodku, spôsobilosť na právne úkony, údaje z dokladu o bezúhonnosti, osobné údaje spracúvané na potvrdeniach, osvedčenia o absolvovaných skúškach a vzdelávacích aktivitách, údaje uvedené v životopise, meno, priezvisko, rodné priezvisko, predchádzajúce priezvisko, titul, bydlisko, dátum narodenia, rodné číslo, rodinný stav, navštevovaná škola rodinných príslušníkov, lekárske prehliadky, fotokópie úradných dokumentov

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • uchádzači o zamestnanie
  • zamestnanci prevádzkovateľa
  • rodinní príslušníci zamestnancov
  • bývalí zamestnanci

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • Daňový úrad
  • Sociálna poisťovňa
  • Zdravotné poisťovne
  • Doplnkové dôchodkové sporiteľne
  • Dôchodkové správcovské spoločnosti
  • Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny
  • Zástupcovia zamestnancov
  • Exekútor
  • Orgány štátnej správy a verejnej moci na výkon kontroly a dozoru (napr. inšpektorát práce)
  • iný oprávnený subjekt
  • súd, orgány činné v trestnom konaní

 

Sprostredkovatelia:

  • IVES-Organizácia pre informatiku verejnej správy, so sídlom Čsl.armády 20, Košice – mestská časť Staré Mesto 04001, IČO: 00162957

 

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
plnenie povinností zamestnávateľa voči sociálnej poisťovni10 rokov
plnenie povinností zamestnávateľa voči zdravotnej poisťovni10 rokov
mzdová politika zamestnávateľa50 rokov
plnenie povinností zamestnávateľa súvisiacich s pracovnoprávnym vzťahom a obdobným vzťahom70 rokov
plnenie daňových povinností10 rokov
exekúcie10 rokov
evidencia dochádzky, dovolenky5 rokov

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce
zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práce
zákon č. 663/2007 Z. z. o minimálnej mzde
zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení
zákon č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca
zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení
zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov
zákon č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom sporení
zákon č. 650/2004 Z. z. o doplnkovom dôchodkovom sporení
zákon č. 233/1995 Z. z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti (Exekučný poriadok)
zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov
zákon č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov
zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov
zákon č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách
Nariadenie Rady (EHS) č. 1612/68 o slobode pohybu pracovníkov v rámci spoločenstva
Nariadenia Rady (EHS) č. 311/76 o zostavovaní štatistík zahraničných pracovníkov
zákon č. 18/2018 Z. z. o osobných údajoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov
zákon č. 215/2004 Z.z. o ochrane utajovaných skutočností a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov
zákon č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov
Zákon č. 553/2003 Z. z. Zákon o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov
čl. 6 ods. 1 písm. c) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov
zákon č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov
Zákon č. 422/2015 Z. z. o uznávaní dokladov o vzdelaní a o uznávaní odborných kvalifikácií a o zmene a doplnení niektorých zákonov

 

Účtovné doklady

Názov informačného systému: Účtovné doklady

Účel spracúvania osobných údajov: Spracúvanie objednávok, došlých a odoslaných faktúr, styk s bankami, vedenie pokladne, zabezpečovanie hotovostných príjmov a výdavkov, skladové hospodárstvo, evidencia investičného majetku a drobného majetku, vedenie jednoduchého/podvojného účtovníctva

Kategórie spracúvaných osobných údajov: titul, meno, priezvisko, adresa, telefónne číslo, e-mailová adresa, dátum narodenia, druh a číslo dokladu totožnosti, EČV, podpis, číslo bankového účtu

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • zamestnanci
  • klienti
  • bývalí zamestnanci

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • Sociálna poisťovňa
  • Zdravotné poisťovne
  • Daňový úrad
  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • Inšpektori Úradu na ochranu osobných údajov SR

 

Sprostredkovatelia:

  • IVES-Organizácia pre informatiku verejnej správy, so sídlom Čsl.armády 20, Košice – mestská časť Staré Mesto 04001, IČO: 00162957

 

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
knihy faktúr10 rokov
hlavné účtovné knihy20 rokov
pohľadávky a záväzky10 rokov
účtovné závierky20 rokov
faktúry dodávateľsko-odberateľské10 rokov
účtovné výkazy20 rokov
pokladničná agenda10 rokov
účtovné doklady10 rokov
bankové výpisy10 rokov
daňové priznania20 rokov

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov
zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov
zákon č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov
zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov
zákon č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov
zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov
zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov
zákon č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v znení neskorších predpisov
zákon č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách v znení neskorších predpisov
čl. 6 ods. 1 písm. c) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Evidencia uchádzačov o zamestnanie

Názov informačného systému: Evidencia uchádzačov o zamestnanie

Účel spracúvania osobných údajov: evidencia uchádzačov o zamestnanie

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, trvalý pobyt, prechodný pobyt, dátum narodenia, telefónne číslo, vzdelanie, prax, e-mailová adresa, ďalšie údaje v rozsahu životopisu, motivačného listu a žiadosti o prijatie do zamestnania

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzická osoba, ktorá sa uchádza o zamestnanie

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny a úrady práce, sociálnych vecí a rodiny
  • súd, orgány činné v trestnom konaní

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
výber zamestnancov5 rokov

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
zákon č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov
zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce
čl. 6 ods. 1 písm. a) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Evidencia prichádzajúcej a odosielanej pošty (papierová podoba/e-mail)

Názov informačného systému: Evidencia prichádzajúcej a odosielanej pošty (papierová podoba/e-mail)

Účel spracúvania osobných údajov: evidencia prichádzajúcej a odchádzajúcej pošty (listy, podnety, sťažnosti a iné) v papierovej alebo elektronickej forme

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, bydlisko, dátum narodenia, e-mailová adresa, číslo účtu, podpis, zaručený elektronický podpis a iné údaje, ktoré môžu byť obsahom prichádzajúcej alebo odchádzajúcej pošty

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzické osoby, ktorých osobné údaje môžu byť obsahom prichádzajúcej a odosielanej pošty

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
korešpondencia3 roky

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
zákon č. 305/2013 Z.z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente)
čl. 6 ods. 1 písm. f) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov
čl. 6 ods. 1 písm. c) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov
Zákon č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov

 

Evidencia prianí a sťažností

Názov informačného systému: Evidencia prianí a sťažností

Účel spracúvania osobných údajov: Evidencia prianí a sťažností

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, bydlisko, číslo občianskeho preukazu, podpis, e-mailová adresa, telefónne číslo, dátum doručenia a zaevidovania, registratúrna značka

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzická osoba, ktorá napíše sťažnosť alebo prianie

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • Inšpektori Úradu na ochranu osobných údajov SR
  • Ústavný súd Slovenskej republiky

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
evidencia prianí a sťažnostípodľa registratúrneho plánu

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
čl. 6 ods. 1 písm. f) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Evidencia stravníkov

Názov informačného systému: Evidencia stravníkov

Účel spracúvania osobných údajov: Evidencia stravníkov

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, bydlisko, trieda, číslo izby, osobné údaje zákonných zástupcov žiakov a detí

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • zamestnanci a iné fyzické osoby navštevujúce stravovacie zariadenie

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • Inšpektori Úradu na ochranu osobných údajov SR
  • Obecný a mestský úrad

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
evidencia stravníkov5 rokov

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení
zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov
Vyhláška Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 330/2009 Z. z. o zariadení školského stravovania
čl. 6 ods. 1 písm. b) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Zodpovedné osoby (iba v prípade externého výkonu)

Názov informačného systému: Agenda zodpovednej osoby

Účel spracúvania osobných údajov: vybavovanie žiadostí fyzických osôb smerujúcich k uplatňovaniu ich práv ako dotknutých osôb v zmysle všeobecného nariadenia o ochrane údajov

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, bydlisko, telefónne číslo, e-mail a podpis

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzická osoba, ktorá si uplatňuje svoje právo ako dotknutej osoby

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • Súd, orgány činné v trestnom konaní
  • iný oprávnený subjekt

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
žiadosť dotknutej osoby1 rok od vybavenia žiadosti

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
čl. 6 ods. 1 písm. c) v spojení s čl. 15 až 22 a 34 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Evidencia dočasne pridelených zamestnancov

Názov informačného systému: Evidencia dočasne pridelených zamestnancov

Účel spracúvania osobných údajov: Evidencia dočasne pridelených zamestnancov

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, dátum narodenia, rodné číslo, adresa trvalého pobytu, adresa prechodného pobytu, telefónne číslo, e-mailová adresa, druh a číslo dokladu totožnosti, podpis a iné

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • zamestnanci

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • Národný inšpektorát práce a inšpektoráty práce
  • Súdy, orgány činné v trestnom konaní
  • Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, úrady práce, sociálnych vecí a rodiny

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
Evidencia dočasne pridelených zamestnancovkým trvá dočasné pridelenie

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
§ 58, § 58a a § 58b, § 252l, § 152, § 115, § 99, § 57 Zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce
§ 7b zákona č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov
zákon č. 351/2015 Z. z. o cezhraničnej spolupráci pri vysielaní zamestnancov na výkon prác pri poskytovaní služieb a o zmene a doplnení niektorých zákonov
Zákon č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov
čl. 6 ods. 1 písm. c) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Evidencia čitateľov knižnice a poskytovanie knižničných služieb

Názov informačného systému: Knižnica

Účel spracúvania osobných údajov: poskytovanie knižnično-informačných služieb z vlastného knižničného fondu, sprístupňovanie vonkajších informačných zdrojov so zameraním na potreby výchovy a vzdelávania a poslanie a charakter organizácie, evidencia používateľov knižnice (čitateľov),

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, podpis, trvalé bydlisko

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • registrovaní čitatelia knižnice
  • zamestnanci organizácie

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • iný oprávnený subjekt v súlade so všeobecným nariadením o ochrane údajov, resp. iným osobitným právnym predpisom.

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
evidencia čítateľov5 rokov po ukončení členstva

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
čl. 6 ods. 1 písm. a) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Časopis

Názov informačného systému: Časopis

Účel spracúvania osobných údajov: propagácia kultúrnych, športových a iných podujatí, oznamovanie dôležitých udalostí

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, dátum narodenia, vek, bydlisko, vzdelanie, profesia/povolanie, fotografia tváre a iné

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzické osoby, ktorých osobné údaje sa nachádzajú v časopise

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • iný oprávnený subjekt v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov resp. iným osobitným právnym predpisom.

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
časopis5 rokov
korešpondencia3 roky

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
čl. 6 ods. 1 písm. f) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

BOZP, PZS, PO

Názov informačného systému: BOZP, PZS, PO

Účel spracúvania osobných údajov: plnenie povinností zamestnávateľa na úseku bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, pracovnej zdravotnej služby a požiarnej ochrany

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, bydlisko, rodné číslo, kontaktné údaje

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: zdravotný stav

Kategórie dotknutých osôb:

  • zamestnanci
  • bezpečností technici a technici požiarnej ochrany
  • poskytovatelia pracovnej zdravotnej služby

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • Inšpektoráty práce
  • Sociálna poisťovňa

 

Sprostredkovatelia:

  • Milan Harvilik, so sídlom Humenská 228, Kamenica nad Cirochou 06783, IČO: 41578911

 

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
evidencia úrazov5 rokov
plnenie povinností zamestnávateľa na úseku bezpečnosti a ochrany zdravia5 rokov po ukončení alebo zániku povinnosti
Dokumentácia školení a preškolení z oblasti BOZP5 rokov

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov
zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia v znení neskorších predpisov
zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v platnom znení
Vyhláška Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 500/2006 Z. z., ktorou sa ustanovuje vzor záznamu o registrovanom pracovnom úraze
Vyhláška Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 356/2007 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o požiadavkách a rozsahu výchovnej a vzdelávacej činnosti, o projekte výchovy a vzdelávania, vedení predpísanej dokumentácie
Vyhláška Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 508/2009 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci s technickými zariadeniami tlakovými, zdvíhacími, elektrickými a plynovými
Vyhláška Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky č. 147/2013 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri stavebných prácach a prácach s nimi súvisiacich
čl. 9 ods. 2 písm. b) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Fotografie a videá

Názov informačného systému: Fotografie a videá

Účel spracúvania osobných údajov: vytvorenie obrazu za účelom jeho prenesenia na papier či iné médium

Kategórie spracúvaných osobných údajov: charakteristické znaky, ktoré tvoria fyzickú identitu človeka ako jedinečnej ľudskej bytosti a iné údaje bližšie špecifikujúce fyzickú osobu vyobrazenú na fotografii

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzické osoby, ktoré sú vyobrazené na fotografiách

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgán činný v trestnom konaní

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
fotografie a videozáznamy5 rokov

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
čl. 6 ods. 1 písm. a) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Správa registratúry

Názov informačného systému: Správa registratúry

Účel spracúvania osobných údajov: správa registratúrnych záznamov, tvorba registratúrnych poriadkov a plánov, vytriedenie a usporiadanie registratúrneho strediska

Kategórie spracúvaných osobných údajov: titul, meno, priezvisko, podpis, bydlisko, e-mailová adresa, telefónne číslo a iné údaje podľa osobitného predpisu

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzické osoby, ktorých osobné údaje sa nachádzajú v správe registratúry

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky
  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • Slovenská pošta a.s.

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
registratúrny denník10 rokov
preberacie zoznamy spisov odovzdaných do registratúrneho strediska5 rokov
evidencia vypožičaných spisov z registratúrneho strediska5 rokov
vyraďovacie konanie10 rokov
evidencia obehu registratúrnych záznamov a spisov5 rokov

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
zákon č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúry a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov
Vyhláška Ministerstva vnútra Slovenskej republiky č. 410/2015 Z. z. o podrobnostiach výkonu správy registratúry orgánov verejnej moci a o tvorbe spisu
výnos Ministerstva vnútra SR č. 525/2011 Z. z. o štandardoch pre elektronické informačné systémy na správu registratúry
čl. 6 ods. 1 písm. c) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Odbory

Názov informačného systému: Odbory

Účel spracúvania osobných údajov: evidencia zamestnancov, ktorí sú uvoľnení na výkon funkcie zástupcov zamestnancov

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, rodné číslo, dátum narodenia, bydlisko, pracovná pozícia

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: členstvo v odborovej organizácii

Kategórie dotknutých osôb:

  • zamestnanci uvoľnení na výkon funkcie zástupcov zamestnancov

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní
  • Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
kolektívne pracovnoprávne vzťahy10 rokov

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
zákon č. 2/1991 Zb. o kolektívnom vyjednávaní
zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v platnom znení
čl. 6 ods. 1 písm. c) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Rozhlas

Názov informačného systému: Rozhlas

Účel spracúvania osobných údajov: šírenie zvukových informácií určených na príjem verejnosťou

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, udalosti, športové podujatia a podobne podľa typu audio vysielania, informácie o mimoriadnych situáciách, reklamy

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzické osoby, ktoré majú v obci trvalý alebo prechodný pobyt

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • Rada pre vysielanie a retransmisiu
  • súd, orgány činné v trestnom konaní

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
evidencia osôb, ktoré uverejňovali/boli uverejnené v rozhlase5 rokov

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
zákon č. 532/2010 Z. z. o Rozhlase a televízii Slovenska a o zmene a doplnení niektorých zákonov
zákon č. 468/1991 Zb. o prevádzkovaní rozhlasového a televízneho vysielania
zákon č. 166/1993 Z. z. o opatreniach v oblasti rozhlasového a televízneho vysielania
zákon č. 646/2005 Z. z. o ochrane niektorých rozhlasových programových služieb a televíznych programových služieb a služieb informačnej spoločnosti a o zmene a doplnení zákona č. 128/2002 Z. z. o štátnej kontrole vnútorného trhu vo veciach ochrany spotreb
čl. 6 ods. 1 písm. e) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Evidencia zmlúv

Názov informačného systému: Evidencia zmlúv

Účel spracúvania osobných údajov: Evidencia uzavretých zmlúv

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, titul, dátum narodenia, rodné číslo, trvalý alebo prechodný pobyt, číslo účtu, názov banky, číslo preukazu totožnosti, a iné údaje týkajúce sa predmetu zmluvy

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzická osoba, ktorej práva sú dotknuté zmluvou

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súd, orgány činné v trestnom konaní

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
majetkovo-právne zmluvy50 rokov
právne zastupovanie10 rokov
úverové zmluvy, poistné zmluvy5 rokov po strate platnosti

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník
zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v platnom znení
čl. 6 ods. 1 písm. b) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov
zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov
čl. 6 ods. 1 písm. c) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Evidencia detí v školskom klube

Názov informačného systému: Evidencia detí v školskom klube

Účel spracúvania osobných údajov: evidencia detí, ktoré navštevujú školský klub

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, bydlisko, dátum narodenia, telefonický alebo emailový kontakt na zákonných zástupcov

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • fyzické osoby, ktoré navštevujú školský klub
  • zákonní zástupcovia detí navštevujúcich školský klub

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • Súd, orgány činné v trestnom konaní
  • Inšpektori Úradu na ochranu osobných údajov SR

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
Záujmové útvary, krúžky5 rokov

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
čl. 6 ods. 1 písm. a) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Podujatia

Názov informačného systému: Podujatia

Účel spracúvania osobných údajov: evidencia osôb zúčastnených na podujatí

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • organizátori podujatia
  • účastníci podujatia

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • Obecný a mestský úrad
  • súd, orgány činné v trestnom konaní

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
evidencia účastníkov podujatia3 roky

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
čl. 6 ods. 1 písm. e) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Evidencia žiakov

Názov informačného systému: Evidencia žiakov

Účel spracúvania osobných údajov: Evidencia žiakov

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, rodné priezvisko, titul, rodné číslo, dátum a miesto narodenia, bydlisko, štátna príslušnosť, údaje o zákonnom zástupcovi, telefónne číslo, rok školskej dochádzky, fotografia

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • žiaci
  • zákonní zástupcovia žiakov

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • Zriaďovateľ
  • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, Dátové centrum rezortu školstva – Rezortný informačný systém, NÚCEM
  • Štátna školská inšpekcia
  • súd, orgány činné v trestnom konaní

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
Katalógový list žiaka60 rokov od narodenia
Záznam o vylúčení zo štúdia10 rokov
Písomné práce5 rokov
Prestupy žiakov5 rokov
osobný spis žiaka10 rokov
Zdravotný záznam žiaka, správa zo psychologického alebo špeciálnopedagogického vyšetrenia20 rokov (od posledného poskytnutia zdravotnej starostlivosti)
Prijímacie konanie (zápisnica, dokumentácia, rozhodnutia)5 rokov
Záujmové útvary, krúžky5 rokov
Triedny výkaz60 rokov od narodenia
Triedna kniha10 rokov
Prerušenie štúdia, individuálny študijný plán5 rokov
návrh na prijatie žiaka so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami5 rokov po ukončení štúdia
klasifikácia prospechu a správania žiakov (úľavy z dochádzky, ospravedlnenky, nedbalá dochádzka, napomínanie)5 rokov
zahraniční študenti5 rokov
štúdium žiaka v zahraničí5 rokov po ukončení štúdia

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov
zákon č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a zmene a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení
zákon č. 345/2012 Z. z. o niektorých opatreniach v miestnej štátnej správe a o zmene a doplnení niektorých zákonov
zákon č. 184/2009 Z. z. o odbornom vzdelávaní a príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov
čl. 6 ods. 1 písm. c) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov
čl. 6 ods. 1 písm. e) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

 

Zverejňovanie

Názov informačného systému: Zverejňovanie

Účel spracúvania osobných údajov: Zverejňovanie v zmysle zákona 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám

Kategórie spracúvaných osobných údajov: titul, meno, priezvisko, funkcia a deň ustanovenia alebo vymenovania do funkcie, pracovné zaradenie a deň začiatku výkonu pracovnej činnosti, miesto výkonu funkcie alebo pracovnej činnosti a orgán, v ktorom túto funkciu alebo činnosť vykonáva, mzda, plat alebo platové pomery a ďalšie finančné náležitosti priznané za výkon funkcie alebo za výkon pracovnej činnosti, ak sú uhrádzané zo štátneho rozpočtu alebo z iného verejného rozpočtu, bydlisko (v prípade povinne zverejňovanej zmluvy)

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • účastník zmluvného vzťahu
  • osoby vymedzené § 9 ods. 3 zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií)

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súdy, orgány činné v trestnom konaní
  • žiadateľ v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
zverejňovanie povinných informáciípodľa registratúrneho plánu

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
Zákon č. 211/2000 Z. .z o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií)

 

Webové sídlo

Názov informačného systému: Webové sídlo

Účel spracúvania osobných údajov: Vytvorenie a správa webového sídla

Kategórie spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, fotografia, audio-vizuálny záznam, e-mailová adresa, pracovné zaradenie, informácie v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám

Osobitné kategórie spracúvaných osobných údajov: nespracúvajú sa

Kategórie dotknutých osôb:

  • osoby, ktorých údaje sa nachádzajú na webovom sídle

 

Poskytovanie osobných údajov tretím stranám:

Príjemcovia:

  • súdy, orgány činné v trestnom konaní

 

Sprostredkovatelia: nie sú

Cezhraničný prenos osobných údajov: Neuskutočňuje sa.

Informácia o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: neuskutočňuje sa:

Lehoty na vymazanie osobných údajov:

Účel spracovaniaDoba trvania
zverejnenie na webovom sídlepodľa registratúrneho plánu

 

Právny základ spracúvania osobných údajov:

Právny základ
Zákon č. 211/2000 Z. .z o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode informácií)
čl. 6 ods. 1 písm. a) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov
čl. 6 ods. 1 písm. e) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov
čl. 6 ods. 1 písm. c) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov
čl. 6 ods. 1 písm. f) NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov

Práva dotknutej osoby

 
Nariadenie Európskeho Parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej len „Nariadenie GDPR“) a zákon č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len  „Zákon“) Vám ako dotknutej osobe garantujú tieto práva:

a) právo Dotknutej osoby na prístup k osobným údajom, ktorého obsahom je: 

  • právo získať od Prevádzkovateľa potvrdenie o tom, či sa spracúvajú osobné údaje, ktoré sa týkajú Dotknutej osoby;
  • v prípade, že sú osobné údaje Dotknutej osoby spracúvané, právo získať prístup k spracúvaným osobným údajom a právo získať tieto informácie:
– informáciu o účeloch spracúvania;
– informáciu o kategóriách dotknutých osobných údajov;
– informáciu o príjemcoch alebo kategóriách príjemcov, ktorým boli alebo budú osobné údaje poskytnuté, najmä v prípade príjemcov v tretích krajinách alebo medzinárodných organizácií;
– ak je to možné, informáciu o predpokladanej dobe uchovávania osobných údajov alebo, ak to nie je možné, informáciu o kritériách na jej určenie;
– informáciu o existencii práva požadovať od Prevádzkovateľa opravu osobných údajov týkajúcich sa Dotknutej osoby alebo ich vymazanie alebo obmedzenie spracúvania a o existencii práva namietať proti takémuto spracúvaniu;
– informáciu o práve podať sťažnosť dozornému orgánu;
– ak sa osobné údaje nezískali od Dotknutej osoby, akékoľvek dostupné informácie, pokiaľ ide o ich zdroj;
– informáciu o existencii automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania uvedeného v článku 22 ods. 1. a 4. Nariadenia a v týchto prípadoch aspoň zmysluplné informácie o použitom postupe, ako aj význame a predpokladaných dôsledkoch takéhoto spracúvania osobných údajov pre Dotknutú osobu;

  • právo byť informovaný o primeraných zárukách podľa článku 46 Nariadenia, týkajúcich sa prenosu osobných údajov, ak sa osobné údaje prenášajú do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácii;

  • právo na poskytnutie kópie osobných údajov, ktoré sa spracúvajú, avšak za dodržania podmienky, že právo na poskytnutie kópie spracúvaných osobných údajov nesmie mať nepriaznivé dôsledky na práva a slobody iných;
 
Právo Dotknutej osoby na prístup k osobným údajom vo svojej podstate znamená, že Dotknutá osoba má právo získať od nás potvrdenie o tom, či sa spracúvajú osobné údaje, ktoré sa jej týkajú, a ak tomu tak je, má právo získať prístup k týmto osobným údajom. Na žiadosť Dotknutej osoby poskytneme kópiu osobných údajov, ktoré sa spracúvajú. Za akékoľvek ďalšie kópie, o ktoré Dotknutá osoba požiada, môžeme účtovať primeraný poplatok zodpovedajúci administratívnym nákladom. Ak Dotknutá osoba podala žiadosť elektronickými prostriedkami, informácie sa poskytnú v bežne používanej elektronickej podobe, pokiaľ Dotknutá osoba nepožiadala o iný spôsob. Informácie musia byť poskytnuté okamžite, najneskôr v lehote 1 mesiaca. Máme právo predĺžiť dobu spracovania žiadosti o ďalšie 2 mesiace pokiaľ je požiadavka zložitá alebo častá. Musí však Dotknutej osobe do 1 mesiaca oznámiť dôvod predĺženia doby spracovania. V prípade žiadosti neodôvodnenej alebo príliš častej máme právo účtovať poplatok primeraný nákladom alebo odmietnuť žiadosť. Musíme vysvetliť dôvod odmietnutia a právo dotknutej osoby obrátiť sa so sťažnosťou na dozorný orgán.

b) právo Dotknutej osoby na opravu osobných údajov, ktorého obsahom je:
  • právo na to, aby Prevádzkovateľ bez zbytočného odkladu opravil nesprávne osobné údaje, ktoré sa týkajú Dotknutej osoby;
  • právo na doplnenie neúplných osobných údajov Dotknutej osoby, a to aj prostredníctvom poskytnutia doplnkového vyhlásenia Dotknutej osoby;
Právo Dotknutej osoby na opravu osobných údajov znamená, že nás kedykoľvek môžete požiadať o opravu či doplnenie Vašich osobných údajov, pokiaľ by boli nepresné či neúplné. Dotknutá osoba má právo na doplnenie neúplných osobných údajov, a to aj prostredníctvom poskytnutia doplnkového vyhlásenia.

c) právo Dotknutej osoby na vymazanie osobných údajov (tzv. právo „na zabudnutie“), ktorého obsahom je:
  • právo dosiahnuť u Prevádzkovateľa bez zbytočného odkladu vymazanie osobných údajov, ktoré sa týkajú Dotknutej osoby, ak je splnený niektorý z týchto dôvodov:
– osobné údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získavali alebo inak spracúvali;
– Dotknutá osoba odvolá súhlas, na základe ktorého sa spracúvanie vykonáva, a to za splnenia podmienky, že neexistuje iný právny základ pre spracúvanie osobných údajov;
– Dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu osobných údajov podľa článku 21 ods. 1. Nariadenia a neprevažujú žiadne oprávnené dôvody na spracúvanie osobných údajov alebo Dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu osobných údajov podľa článku 21 ods. 2. Nariadenia;
– osobné údaje sa spracúvali nezákonne;
– osobné údaje musia byť vymazané, aby sa splnila zákonná povinnosť podľa práva Európskej únie alebo práva členského štátu, ktorému Prevádzkovateľ podlieha;
– osobné údaje sa získavali v súvislosti s ponukou služieb informačnej spoločnosti podľa článku 8 ods. 1. Nariadenia;
  • právo, aby Prevádzkovateľ, ktorý zverejnil osobné údaje Dotknutej osoby, so zreteľom na dostupnú technológiu a náklady na vykonanie opatrení podnikol primerané opatrenia vrátane technických opatrení, aby informoval iných prevádzkovateľov, ktorí vykonávajú spracúvanie osobných údajov, že Dotknutá osoba ich žiada, aby vymazali všetky odkazy na tieto osobné údaje, ich kópiu alebo repliky;
pritom platí, že právo na vymazanie osobných údajov s obsahom práv podľa článku 17 ods. 1. a 2. Nariadenia [t. j. s obsahom práv podľa (i) a (ii) tohto písm. c) bodu J. tohto dokumentu] nevznikne, pokiaľ je spracúvanie osobných údajov potrebné:

1. na uplatnenie práva na slobodu prejavu a na informácie;
2. na splnenie zákonnej povinnosti, ktorá si vyžaduje spracúvanie podľa práva Európskej únie alebo práva členského štátu, ktorému Prevádzkovateľ podlieha, alebo na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej Prevádzkovateľovi;
3. z dôvodov verejného záujmu v oblasti verejného zdravia v súlade s článkom 9 ods. 2. písm. h) a i) Nariadenia, ako aj článkom 9 ods. 3. Nariadenia;
4. na účely archivácie vo verejnom záujme, na účely vedeckého alebo historického výskumu či na štatistické účely podľa článku 89 ods. 1. Nariadenia, pokiaľ je pravdepodobné, že právo uvedené v článku 17 ods. 1. Nariadenia znemožní alebo závažným spôsobom sťaží dosiahnutie cieľov takéhoto spracúvania osobných údajov; alebo
5. na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov;

Právo Dotknutej osoby na vymazanie osobných údajov teda znamená, že musíme vymazať Vaše osobné údaje pokiaľ (i) nie sú potrebné pre účely, pre ktoré boli zhromaždené alebo inak spracované, (ii) spracovanie je protiprávne, (iii) vznesiete námietky proti spracovaniu a neexistujú žiadne prevažujúce oprávnené dôvody pre spracovanie, alebo (iv) nám to ukladá zákonná povinnosť.

d) právo Dotknutej osoby na obmedzenie spracúvania osobných údajov, ktorého obsahom je:
  • právo na to, aby Prevádzkovateľ obmedzil spracúvanie osobných údajov, pokiaľ ide o jeden z týchto prípadov:
– Dotknutá osoba napadne správnosť osobných údajov, a to počas obdobia umožňujúceho Prevádzkovateľovi overiť správnosť osobných údajov;
– spracúvanie osobných údajov je protizákonné a Dotknutá osoba namieta proti vymazaniu osobných údajov a žiada namiesto toho obmedzenie ich použitia;
– Prevádzkovateľ už nepotrebuje osobné údaje na účely spracúvania, ale potrebuje ich Dotknutá osoba na preukázanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov;
– Dotknutá osoba namietala voči spracúvaniu podľa článku 21 ods. 1. Nariadenia, a to až do overenia, či oprávnené dôvody na strane Prevádzkovateľa prevažujú nad oprávnenými dôvodmi Dotknutej osoby;
  • právo, aby v prípade, že sa spracúvanie osobných údajov obmedzilo podľa podbodu (i) tohto písm. d) bodu J. tohto dokumentu, takéto obmedzene spracúvané osobné údaje sa s výnimkou uchovávania spracúvali len so súhlasom Dotknutej osoby alebo na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov, alebo na ochranu práv inej fyzickej alebo právnickej osoby, alebo z dôvodov dôležitého verejného záujmu Európskej únie alebo členského štátu;
  • právo byť vopred informovaný o zrušení obmedzenia spracúvania osobných údajov;
Právo Dotknutej osoby na obmedzenie spracúvania osobných údajov znamená, že pokiaľ nevyriešime akékoľvek sporné otázky ohľadom spracovania Vašich osobných údajov, musíme obmedziť spracovanie Vašich osobných údajov tak, že osobné údaje dotknutej osoby môžeme mať len ukladať a nie ďalej spracúvať.

e) 
právo Dotknutej osoby na splnenie oznamovacej povinnosti voči príjemcom, ktorého obsahom je:
  • právo, aby Prevádzkovateľ oznámil každému príjemcovi, ktorému boli osobné údaje poskytnuté, každú opravu alebo vymazanie osobných údajov alebo obmedzenie spracúvania uskutočnené podľa článku 16, článku 17 ods. 1. a článku 18 Nariadenia, pokiaľ sa to neukáže ako nemožné alebo si to nevyžaduje neprimerané úsilie;
  • právo, aby Prevádzkovateľ o týchto príjemcoch informoval Dotknutú osobu, ak to Dotknutá osoba požaduje;
Právo Dotknutej osoby na splnenie oznamovacej povinnosti voči príjemcom znamená povinnosť Prevádzkovateľa oznámiť každému príjemcovi, ktorému osobné údaje Dotknutej osoby poskytol, každú opravu a vymazanie osobných údajov alebo obmedzenie ich spracúvania. Túto povinnosť Prevádzkovateľ nemá len v prípade, ak je takéto oznámenie z objektívnych dôvodov nemožné alebo si vyžaduje neprimerané úsilie.

f) právo Dotknutej osoby na prenosnosť osobných údajov, ktorého obsahom je:
  • právo získať osobné údaje, ktoré sa týkajú Dotknutej osoby a ktoré poskytla Prevádzkovateľovi, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a právo preniesť tieto údaje ďalšiemu prevádzkovateľovi bez toho, aby jej Prevádzkovateľ bránil, ak:
– sa spracúvanie zakladá na súhlase Dotknutej osoby podľa článku 6 ods. 1. písm. a) Nariadenia alebo článku 9 ods. 2. písm. a) Nariadenia, alebo na zmluve podľa článku 6 ods. 1. písm. b) Nariadenia, a súčasne;
– sa spracúvanie vykonáva automatizovanými prostriedkami, a súčasne;
– právo na získanie osobných údajov v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a právo preniesť tieto údaje ďalšiemu prevádzkovateľovi bez toho, aby jej Prevádzkovateľ bránil, nebude mať nepriaznivé dôsledky na práva a slobody iných;
  • právo na prenos osobných údajov priamo od jedného prevádzkovateľa druhému prevádzkovateľovi, pokiaľ je to technicky možné;
Právo na prenosnosť údajov znamená, že máte právo získať od nás Vaše osobné údaje, ktoré ste nám predtým poskytli, v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a máte právo požadovať, aby sme Vaše osobné údaje preniesli ďalšiemu prevádzkovateľovi za splnenia zákonných podmienok; uplatnením tohto práva nie je dotknuté Vaše právo na výmaz osobných údajov. Právo na prenosnosť sa však týka len osobných údajov, ktoré sme od Vás získali na základe zmluvy, ktorej ste zmluvnou stranou.

g) právo Dotknutej osoby namietať, ktorého obsahom je:
  • právo kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa konkrétnej situácie Dotknutej osoby proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa jej týka, ktoré je vykonávané na základe článku 6 ods. 1. písm. e) alebo f) Nariadenia, vrátane namietania proti profilovaniu založenému na týchto ustanoveniach Nariadenia; 
  • [v prípade realizácie práva kedykoľvek namietať z dôvodov týkajúcich sa konkrétnej situácie Dotknutej osoby proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa jej týka, ktoré je vykonávané na základe článku 6 ods. 1. písm. e) alebo f) Nariadenia, vrátane namietania proti profilovaniu založenému na týchto ustanoveniach Nariadenia] právo, aby Prevádzkovateľ ďalej nespracúval osobné údaje Dotknutej osoby, pokiaľ nepreukáže nevyhnutné oprávnené dôvody na spracúvanie, ktoré prevažujú nad záujmami, právami a slobodami Dotknutej osoby, alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov; 
  • právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa týka Dotknutej osoby, na účely priameho marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s priamym marketingom; pritom platí, že ak Dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu osobných údajov na účely priameho marketingu, osobné údaje sa už na také účely nesmú spracúvať; 
  • (v súvislosti s používaním služieb informačnej spoločnosti) právo na uplatnenie práva namietať proti spracúvaniu osobných údajov prostredníctvom automatizovaných prostriedkov s použitím technických špecifikácií; 
  • právo namietať z dôvodov týkajúcich sa konkrétnej situácie Dotknutej osoby proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa týka Dotknutej osoby, ak sa osobné údaje spracúvajú na účely vedeckého alebo historického výskumu či na štatistické účely podľa článku 89 ods. 1. Nariadenia, avšak s výnimkou prípadov, keď je spracúvanie nevyhnutné na plnenie úlohy z dôvodov verejného záujmu;
Právo Dotknutej osoby namietať teda znamená, že ako Dotknutá osoba môžete vzniesť námietku proti spracovaniu Vašich osobných údajov, ktoré spracovávame pre účely priameho marketingu alebo z oprávnených dôvodov. Pri spracúvaní osobných údajov za účelmi marketingu prestaneme ihneď po obdržaní námietky.

h) právo Dotknutej osoby súvisiace s automatizovaným individuálnym rozhodovaním, ktorého obsahom je:
  • právo, aby sa na Dotknutú osobu nevzťahovalo rozhodnutie, ktoré je založené výlučne na automatizovanom spracúvaní osobných údajov, vrátane profilovania, a ktoré má právne účinky, ktoré sa jej týkajú alebo ju podobne významne ovplyvňujú, s výnimkou prípadov podľa článku 22 ods. 2. Nariadenia [t. j. s výnimkou prípadov, ak je rozhodnutie: (a) nevyhnutné na uzavretie alebo plnenie zmluvy medzi Dotknutou osobou a Prevádzkovateľom, (b) povolené právom Európskej únie alebo právom členského štátu, ktorému Prevádzkovateľ podlieha a ktorým sa zároveň stanovujú aj vhodné opatrenia zaručujúce ochranu práv a slobôd a oprávnených záujmov Dotknutej osoby alebo (c) založené na výslovnom súhlase Dotknutej osoby];
Právo Dotknutej osoby súvisiace s automatizovaným individuálnym rozhodovaním znamená, že ako Dotknutá osoba máte právo na to, aby sa na vás nevzťahovalo rozhodnutie, ktoré je založené výlučne na automatizovanom spracúvaní, vrátane profilovania, a ktoré má právne účinky, ktoré sa vás týkajú alebo vás podobne významne ovplyvňujú. V prípadoch ak je takéto spracúvanie nevyhnutné na uzavretie alebo plnenie zmluvy alebo založené na výslovnom súhlase Dotknutej osoby, prevádzkovateľ vykoná vhodné opatrenia na ochranu práv a slobôd a oprávnených záujmov Dotknutej osoby, najmä prijme minimálne opatrenia, ako právo na ľudský zásah zo strany prevádzkovateľa, právo dotknutej osoby vyjadriť svoje stanovisko a práva dotknutej osoby napadnúť rozhodnutie.

Prevádzkovateľ poskytne dotknutej osobe informácie o opatreniach, ktoré sa prijali na základe žiadosti podľa článkov 15 až 22 Nariadenia GDPR, bez zbytočného odkladu a v každom prípade do jedného mesiaca od doručenia žiadosti. Uvedená lehota sa môže v prípade potreby predĺžiť o ďalšie dva mesiace, pričom sa zohľadní komplexnosť žiadosti a počet žiadostí. Prevádzkovateľ informuje o každom takomto predĺžení dotknutú osobu do jedného mesiaca od doručenia žiadosti spolu s dôvodmi zmeškania lehoty. Ak dotknutá osoba podala žiadosť elektronickými prostriedkami, informácie sa podľa možnosti poskytnú elektronickými prostriedkami, pokiaľ dotknutá osoba nepožiadala o iný spôsob.

V prípadoch uvedených môže prevádzkovateľ odmietnuť konať na základe žiadosti dotknutej osoby pri výkone jej práva podľa článkov 15 až 22 Nariadenia GDPR len ak preukáže, že dotknutú osobu nie je schopný identifikovať.

i) Právo dotknutej osoby podať návrh na začatie konania v zmysle ustanovenia § 100 zákona o ochrane osobných údajov, ktorého obsahom je:
  • právo Dotknutej osoby, ktorá sa domnieva, že dochádza k neoprávnenému spracúvaniu jej osobných údajov alebo došlo k zneužitiu jej osobných údajov, podať na Úrade pre ochranu osobných údajov Slovenskej republiky (ďalej len ,,Úrad“) návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov; 
  • Návrh na začatie konania možno podať písomne, osobne ústnou formou do zápisnice, elektronickými prostriedkami, pričom musí byť podpísaný zaručeným elektronickým podpisom, telegraficky alebo telefaxom, ktorý však treba písomne alebo ústne do zápisnice doplniť najneskôr do 3 dní; 
  • Predmetný návrh musí v zmysle ustanovenia § 100 ods. 3 zákona o ochrane osobných údajov obsahovať:
– meno, priezvisko, adresu trvalého pobytu a podpis navrhovateľa;
– označenie toho, proti komu návrh smeruje; názov alebo meno a priezvisko, sídlo alebo trvalý pobyt, prípadne právnu formu a identifikačné číslo;
– predmet návrhu s označením, ktoré práva sa podľa tvrdenia navrhovateľa pri spracúvaní osobných údajov porušili;
– dôkazy na podporu tvrdení uvedených v návrhu;
– kópiu listiny preukazujúcej uplatnenie práva podľa § 28, ak sa takéto právo mohlo uplatniť, alebo uvedenie dôvodov hodných osobitného zreteľa;
  • Úrad následne rozhodne o návrhu navrhovateľa v lehote do 60 dní odo dňa začatia konania. V odôvodnených prípadoch môže Úrad túto lehotu primerane predĺžiť, najviac však o 6 mesiacov. O predĺžení lehoty Úrad písomne informuje účastníkov konania; 
 

Táto webová stránka používa cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby. Používaním našich stránok vyjadrujete súhlas s použitím cookies v súlade s nastavením prehliadača.